De tekster, du ikke skriver!

Fredag d. 24. Juni

De tekster, du ikke skriver!

ved Hassan Preisler

Henover os alle sammen ligger tidsånden tykt og tungt. Den fortæller os, hvad vi skal synes og mene, og hvad vi ikke må udtrykke. Det er frygten for udstødelse, der gør, at vi hver især afgrænser, modererer og holder igen på os selv, så ordet ikke kan flyde frit. Som Joseph Heller-karakteren, Major Danby i Catch 22, siger vi: ”Jamen, hvis alle andre føler sådan, så vil jeg da være et forbandet fjols, hvis jeg ikke også gør det, vil jeg ikke?” Således træder den tribale solidaritet i forgrunden og opgøret bliver sandheden versus den gode stemning, og i dette opgør bliver selv den modigste til en kujon af frygt for at blive stemplet som forræder mod fællesskabet.

På denne workshop skaber vi et fælles rum, hvor modet kan overvinde skrækken for fordømmelse. Her er moralen og fordommene nemlig forment adgang. Her findes hverken rigtigt eller forkert. Hos os er det kun den menneskelige kompleksitet, der er i højsædet. I løbet at de timer, vi har sammen, skal vi ind under overfladen, ind gennem sprækkerne, ind i mørket, ind og møde det egentlige menneske, ikke kun som et dig og et mig, men som et forbundet vi.

Når workshoppen indledes, får du et lille oplæg til inspiration. Dernæst veksler vi mellem oplæsninger, samtaler og skriveøvelser. Jeg glæder mig til at møde dig på skyggesiden!

Hassan Preisler (født 1969) er forfatter, dramatiker og radiovært. Udgav i 2013 den anmelderroste roman ”Brun Mands Byrde” Har siden fået opført en lang række teaterstykker på teatre i ind- og udland. Er vært på ”Det næste kapitel”, Weekendavisen, og har i øvrigt skrevet utallige klummer til Berlingske og Kristeligt Dagblad. Har modtaget en række udnævnelser, nomineringer, priser og hæderslegater.

Kommende arrangementer