Digression er et andet ord for julegave i utide!

Fredag d. 23/6

Digression er et andet ord for julegave i utide!

Underviser: Lars Bukdahl,

Vi skal læse og forsøge os med at skrive tekster, der taler udenom og over sig, der ikke kan lade være og som insisterer på det, fordi guldet i en tekst sjældent er det, der rent plotmæssigt (digte har også plots) skal forestille at være centralt, men det forfatteren får øje på eller kommer i tanke om i forbifarten, når den forbifart  åbner op for blikket og forestillingsevnen i stedte for at lukke ned for den.

Den store overflodshelt er Charles Dickens, der opfinder en ny, uforglemmelig, overflødig person på hver side i en roman på 800 sider, men vi skal også se den første lange scene i Robert Altmans krimi-filmatisering The Long Goodbye, hvor privatdetektiven Philip Marlowe natligt går i supermarkedet for at købe kattemad, fordi det er det tysteste og smukkeste og sandeste overflødighdshorn i verden, og verden er og bliver et overflødighedshorn, hvis man bare trutter tilstrækkeligt umålrettet i det!

Foto: Ari Mikael Zelenko

Lars Bukdahl, f. 1968, er forfatter og anmelder. Cand. phil. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet. Debuterede som anmelder i Kristeligt Dagblad i 1988, sluttede sig til Weekendavisen i 1996, Debuterede som forfatter med digtsamlingen Readymade! i 1987, har siden udgivet både digte, romaner, rim og remser, børnebøger og litterære monografier, senest kom erindringsteksterne Korshøjen, 2018.

Siden 2008 redaktør på det hæderkronede poesitidsskrift Hvedekorn. Blogger på bloggen Blogdahl og bebor desuden en hjemmeside larsbukdah.dk. Modtog 2008 Kunstrådets Formidlingspris.

Share This!

Kommende arrangementer