Med rund (h)ånd – Det Generøse Sprog

Lørdag d. 24/6

Med Rund (h)ånd - Det generøse Sprog

Underviser: Iben Claces

GAVMILD (iflg. sproget.dk): Af norrønt gjafmildr; i dansk omdannet efter gave. Definition: Som gerne giver andre noget. Overført: Som giver et stort udbytte.

Hvilke gaver giver skriften os, når vi tager imod processen? Hvilke frugtbare metoder fra lyrik og prosa er lige til at gribe – så egne tekster næres ved indhold og detalje? Med højt til loftet skal vi ud i krogene og ind i teksten. Med inspiration i nyere og ældre teksteksempler praktiserer denne workshop rundhåndethed og frisætter det generøse sprog.

Foto: IC

Iben Claces, født 1973 på Frederiksberg, blev uddannet fra Forfatterskolen i 1994 og er eksamineret Kunstgrebsinnovatør 2011. Claces debuterede i 1994 med digtsamlingen “Tilbage bliver”, tildelt BogForums Debutantpris, og har siden udgivet digtsamlinger, rejseberetninger og senest romanen “Tærskler” (2018).

Virke som manuskriptredaktør, foredragsholder og har siden 2005 undervist i kreativ skrivning. I 2022 indtrådte hun som daglig leder for Forfatterskolen PS!, der tilbyder skriveforløb for psykisk sårbare. Claces er optaget af litteraturens frisættende kraft som både et individuelt, åndeligt og samfundsbetydende anliggende.

Share This!

Kommende arrangementer