Genklang – samklang – misklang

Torsdag d. 23. Juni

Genklang – samklang – misklang

ved Kristian Bøcker

Jeg er 10 år – og cykler hjem fra byen. Mod parcelhuskvarteret på bakkedraget vest for byen. Det er sidst på eftermiddagen. Det er snevejr. Nede i byen, hvor forretningerne ligger, har jeg købt julegaver. Nu holder jeg på cyklen i krydset ved den store omfartsvej, der adskiller bymidten og bakkedraget. Jeg ser op på snefnuggene, der falder roligt ned gennem det varme gule lys fra gadelygterne. Og lige da er alt godt. Det hele hører sammen – og jeg hører sammen med det hele. I et glimt. Siden kommer verden på afstand. Som regel. Men øjeblikket under lygterne bærer jeg med mig. Og andre øjeblikke kommer til.

Den tyske sociolog Hartmut Rosa skriver om fremmedgørelse; om at opleve sig som fremmed, udenfor, på afstand af – naturen, tingene, andre mennesker. Om verden som affortryllet, tavs. Men han skriver også om de særlige øjeblikke i livet, hvor verden kalder på os og giver genklang.

Vi skal skrive om både øjeblikke af adskilthed og samhørighed, af misklang og genklang. I erindringsskitser, digte og små historier. Vi skriver og lytter.

Kristian Bøcker, født 1966. Tidligere Højskolelærer og viceforstander på Brandbjerg Højskole – og seminarielærer. Nu præst i Jelling, forfatter til bøgerne ”Synd for begyndere” og ”Skal man tro på alt i Bibelen” og redaktør af den kirkelige satireside Hyrdebrevet Søndag Morgen, som kan læses på kirke.dk

Kommende arrangementer