Sanselighed og koncentration

Fredag d. 24. Juni

Sanselighed og koncentration

ved Maja Lucas

Sanserne forbinder os med andre mennesker og naturen. Derfor er de centrale for både livet og litteraturen. Når vi fokuserer på sanserne i vores skrivning, går vi også på tværs af logikken og skaber følelsesmæssig kompleksitet, hvilket er noget af det vigtigste i skrivningen. Fokus på sanserne skærper desuden vores koncentration, ligesom koncentration i skriften skærper vores formidling af verden. I denne workshop udforsker vi derfor skriftens sanselighed og koncentration.

Vi laver skriveøvelser med komplekse følelser, med sanselighed i naturen og med sproglig koncentration. Alle øvelserne er præget af en legende, nysgerrig tilgang til skriften. Øvelserne med de komplekse følelser tager udgangspunkt i forældre-barn-relationer og erotiske relationer. Øvelserne med natur-sanseligheden foregår i Kongens Have. Sproglig koncentration arbejder vi med i alle dagens øvelser.

Maja Lucas (f. 1978). Har udgivet fem prosabøger, senest de anmelderroste romaner Gennem natten og vinden og Mor. En historie om blodet, som udforsker det mørke moderskab og den komplekse kvinderolle. Inden da har hun skrevet om smertelige familiefølelser i Katrines hånd og Min far kan lide fugle. Uddannet fra Forfatterskolen, ph.d. i Litteraturvidenskab. Underviser i skrivning på blandt andet Syddansk Universitet og Kofoeds Skole. Medlem af Forfattere ser grønt, der kæmper imod klima- og biodiversitetskrisen.

Kommende arrangementer