Pernille Østrem

Tænk at livet koster livet

 

Søndag d.23. juni

Det er altid samme pris.

I workshoppen giver vi os hen til to af de største tabu: At vi skal dø, og at vi dybest set er alene. Men er det ikke også det eneste vi kan være sikker på, at vi har til fælles? Er det ud af dette mørke og denne skrøbelighed at al litteratur, al poesi og al kærlighed fødes?

Vi laver nålestiksoperationer i 3000 års bibelsk tekstkorpus og tager afstikkere til nyere litteratur og sangskat – og bringer vores eget liv i spil. Og i det lys undersøger vi temaet hjemløshed, både den åndelige og den konkrete hjemløshed, som vi møder den i beretningerne om Moses, Jakob, Jesus, Maria Magdalene – og i vores egen livsfortælling. Og hvis vi skal skrive og digte om at være hjemløse, skal vi også fantasere om at finde ogkomme hjem.

Gennem storytelling, højtlæsning og skriveøvelser samt gennem korte meditationer og lette åndedrætsøvelser giver vi krop til beretninger om vores liv og vores død og vores vildfarelser.

Tag gerne en varm trøje, hjemmesko, tykke sokker og en lille pude eller et stort halstørklæde med.

 

Foto Jacob Crawfurd.

Underviser: Pernille Østrem

Sognepræst i Stefanskirken og Hus Forbi-sælger. Hun har i mange år arbejdet med hjemløses livs- og dødsvilkår og fungeret som gadepræst. Som sjælesørger arbejder hun i samtalen med det søgende menneske med begreberne livsfortælling og bibelfortælling som nøgler i favntaget med det knuste liv.

Kommende arrangementer