Katarina Lewkovitch

Nåden og det knuste hjerte

Lørdag d.22. juni

At skabe poesi er en dans mellem det kontrollerede og det filterløse. At hengive sig til Verden uden filter er på samme tid en nådegave og en forbandelse, og kan udløse både stor kunst og sammenbrud.

De store, modernistiske digtere, Georg Trakl og Nelly Sachs, skrev fra og om det knuste hjerte. De formulerede en skrøbelighed der åbner døren ind til det guddommelige og essensen af det at være menneske. Næsten som en alkymist, kunne de løfte det sorteste og tungeste i deres sind op i lyset og forvandle det til glimtende guld.

 

Fotograf: Kristina Nordin

Underviser: Katarina Lewkovitch

Debut i Litteraturtidsskriftet Hvedekorn 2001. Herefter repræsenteret fem gange, senest 2021. Nomineret til Hvedekorns debutantpris 2001. Udtaget til antologien Stemmer på Nørrebro med ”Kriminaldigte” , forlaget Korridor.Tekster i tidsskrifterne Maskinfabrikken, Slagtryk, Udkant, mm. Bøger: Øksepunktet, digte, 2011, Jorinde og Joringel. Tilbage til Sirius, digte, 2017, Det Poetiske Bureau. AORTA, digte, 2020, Forlaget Anarki. Støttet af Statens Kunstfond. Uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, arbejder på DR P1 med tro, eksistens og litteratur, bl.a. med programmet Audiens på P1.

Kommende arrangementer