Se det store i det små

Torsdag d. 22/6

Se det store i det små

Underviser: Kathrine Assels

Man kan have så travlt med at nå det hele og komme videre, at man japper igennem alting og aldrig rigtigt lader sig fordybe men i stedet bare bevæger sig rundt på overfladen.

Det gør sig ikke kun gældende i forhold til dagligdagens mange gøremål og aktiviteter eller livet helt overordnet set, men også i forhold til at skrive en tekst. Man kan let blive så opsat på at komme videre til næste afsnit eller kapitel og få teksten færdiggjort, at man ikke når ordentligt i detaljen med noget. Og netop detaljen er ellers vigtig, hvis man vil skrive en levende tekst, en tekst der kan mærkes, og som læseren derfor kan leve sig ind i.

Med eksempler fra egne udgivelser vil jeg på denne workshop inspirere dig til at lade dig opsluge af detaljen. Gennem forskellige skriveøvelser skal vi arbejde med at zoome ind på små iagttagelser og følelser.

Vi skal sætte både ord og genstande under lup og for eksempel gå på opdagelse i kvababbelser og opfinde en hel verden ud fra en knap.

Det handler ikke om at få skrevet en masse men om at give sig god tid, leve sig ind i, give plads og brede ud. Eller sagt på en anden måde: det handler om at se det store i det små.

Foto: Dott Ovesen

Kathrine Assels, f. 1972, har læst film- og medievidenskab samt børne- og ungdomskultur.

Hun debuterede i 2008 med romanen ”Snydeæg” og har siden skrevet bøger for både børn og voksne, blandt andet For Milena (2013), Månen er en højttaler (2017) og Mester Ester (2019). Sidstnævnte, som hun modtog Kulturministeriets Børnebogspris for, fik hun idéen til ud fra en knap, hun fandt på gaden.

De fleste af hendes udgivelser er en slags psykologiske portrætter, der fokuserer mere på, hvad der sker i hovedpersonernes indre verden end deres ydre. Kathrine Assels har i en periode været børnebogsanmelder for Politiken og undervist forfatterelever på Dansk Talentakademi.

Share This!

Kommende arrangementer